Het belang van energielabels voor utiliteitsgebouwen: verplichtingen en certificering

In de voortdurende inspanning om duurzamer te bouwen en energieverbruik te verminderen, spelen energielabels een cruciale rol, vooral bij utiliteitsgebouwen. Als eigenaar of beheerder van een utiliteitsgebouw is het essentieel om op de hoogte te zijn van de verplichtingen met betrekking tot energielabels en het streven naar een hogere duurzaamheidsclassificatie. Ik ben verheugd u te informeren dat ik gekwalificeerd ben om u te ondersteunen bij dit belangrijke aspect van vastgoedbeheer.

Wat zijn energielabels?
Energielabels bieden inzicht in de energieprestaties van een gebouw en zijn verplicht gesteld door de overheid. Deze labels variëren van A tot en met G, waarbij A staat voor zeer energiezuinig en G voor zeer energieonzuinig. Utiliteitsgebouwen met een beter energielabel zijn niet alleen milieuvriendelijker, maar ook kostenefficiënter op de lange termijn.


Wettelijke verplichtingen voor utiliteitsgebouwen

Bij verkoop, verhuur, of oplevering van utiliteitsgebouwen is een energielabel verplicht. Deze verplichting geldt voor gebouwen met verschillende functies, waaronder:

  • Kantoren (vanaf 1 januari 2023 is ieder kantoor groter dan 100m² verplicht minimaal energielabel C te hebben)
  • Onderwijs
  • Bijeenkomstruimtes zoals cafés, restaurants, kinderopvang, vergadercentra
  • Gezondheidszorg, waaronder ziekenhuizen, verpleeghuizen, verzorgingshuizen
  • Logies, zoals hotels en pensions
  • Sportfaciliteiten, zoals sporthallen, stadions, zwembaden
  • Winkels, zoals supermarkten, warenhuizen, showrooms van garages


Dit betekent dat als u eigenaar bent van een utiliteitsgebouw, het van groot belang is ervoor te zorgen dat uw pand aan deze norm voldoet. Als u nog niet over een energielabel beschikt, bent u bij mij aan het juiste adres. Ik ben gediplomeerd en sta klaar om een gedegen energieprestatieonderzoek voor u uit te voeren.


 

 

 

Direct offerte aanvragen!


 
 
 
 
E-mailen
Bellen